Kokkolan Energian voimalaitos. Kuva: Kokkolan Energia

WasaTalent nosti Kokkolan Energian HR:n uudelle tasolle

Ulkopuolinen henkilöstöhallinnon osaaja tuo uusia näkökulmia ja on tehokas käytännön ja strateginen apu, toimitusjohtaja Mikko Rintamäki sanoo.

Kokkolan Energia on energiayhtiö, joka tuottaa, siirtää ja myy sähköä koko maahan sekä toimittaa kaukolämpöä Kokkolan seudulle. Kokkolan Energian kokoisessa 110 työntekijän organisaatiossa on jo runsaasti päivittäisiä henkilöstöhallinnon rutiineja ja toimintoja, joita ei voi sivuuttaa. Kun yhtiön oma henkilöstöhallinto joutui resurssipulaan vuonna 2019, tehokasta apua kaivattiin nopeasti.

– Saimme WasaTalentilta heti pika-apua ja lisäkäsiä käytännön töiden hoitamiseen. Kriittisimmät asiat saatiin nopeasti toimimaan. Voi sanoa, että WasaTalentin ansiosta saimme nenän vankasti pinnalle ja tilanteen hallintaan, Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki toteaa kiitollisena.

Mikko Rintamäki
Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki. Kuva: Kokkolan Energia

Pika-avusta kehittyi pidempi ja syvempi HR-yhteistyö

Hektisen alun jälkeen WasaTalent lähti kehittämään ja viemään eteenpäin useita Kokkolan Energian HR-käytäntöjä. WasaTalentin konsultti alkoi toimia johdon ja HR-organisaation tukena niin käytäntö- kuin strategiapuolella. WasaTalentista tuli yhtiön ulkoistettu HR-palvelu.

Ensimmäisen vuoden aikana WasaTalent on vastannut muun muassa Kokkolan Energian rekrytoinneista, kehittänyt henkilöstöhallinnon toimintamalleja, luonut HR-dokumentteja ja ohjeita ja järjestänyt myös syväluotaavan henkilöstökyselyn.

Avainhenkilöiden rekrytoinneissa WasaTalent on onnistunut mielestäni erinomaisesti. Jotkut rekryt vain tarvitsevat todellisia mcgyvereita onnistuakseen. Nyt olemme palkanneet osaavaa lisävoimaa, ja valtaosa HR-töistä on voitu siirtää takaisin organisaation sisälle. WasaTalent toimii silti edelleen päivittäin HR:n asiantuntija-apuna ja hoitaa tiettyjä hankkeita eteenpäin, Rintamäki kertoo.

Sähköautojen latauspiste. Kuva: Kokkolan Energia
Kokkolan Energian sähköautojen latauspiste. Kuva: Kokkolan Energia

Ulkoistettu HR näkee kehityskohteet laajemmasta perspektiivistä

Kokkolan Energian toimitusjohtaja kannustaa lämpimästi HR-palvelujen osittaiseen ulkoistamiseen. Rintamäki on saanut itse huomata hyödyt, kun ulkopuolinen asiantuntija katsoo organisaatiota tuorein silmin.

– Omia kehityskohteita on paljon vaikeampi havaita itse. Koska WasaTalentilla on pitkä ja syvällinen HR:n kokemus ja asiantuntemus, yhteistyömme on ollut erittäin suoraviivaista ja tehokasta, hän toteaa.

Ulkopuolisena kehittäjänä WasaTalentin on helpompi ottaa koppia monista herkistäkin asioista. Esimerkiksi Kokkolan Energiassa yhtiö hoiti henkilöstön laajat tyytyväisyysmittaukset ja selvitti perusteellisesti havaintojen taustoja ja syitä.

– Olemme löytäneet kehitettävien asioiden juurisyitä ja pystymme nyt toimimaan asioiden korjaamiseksi, Rintamäki iloitsee.

Rintamäen mukaan yhteistyö jatkuu tiiviinä jatkossakin. Kokkolan Energian henkilöstöhallinnossa tullaan tulevaisuudessa panostamaan lisää ainakin koulutuspalveluihin, joista osa hankitaan WasaTalentilta.

– Vuoropuhelumme on ryhdikästä ja avointa. Arvostamme WasaTalentin ammattimaista otetta, he ovat oppineet tuntemaan liiketoimintamme läpikotaisin ja pystyvät tuomaan siihen aidosti tuoreita näkemyksiä. HR-palveluita ei yritetä paketoida kauniisiin korulauseisiin, vaan työt hoidetaan suoraviivaisesti ja tehokkaasti. Tällaiseen toimintamalliin on helppo olla tyytyväinen.

Lue lisää WasaTalentin henkilöstöhallinnon palveluista

Lisää samasta aiheesta