Puhutaanko hetki rekrytointien viestinnästä?

Onnistuneen hakijakokemuksen luomisessa olennaista on viestintä. WasaTalentin Researcher / Communication Specialist Mirella Torkko kommunikoi työssään paljon hakijoiden kanssa.

”Usein kuulee ja näkee keskustelua siitä, miten työnhakijat ovat pettyneitä siihen, että rekrytoinnin etenemisestä ei kuulu mitään. Epätietoisuus koetaan raskaasti, kun ei tiedetä pitäisikö vielä odottaa vai lähteä laittamaan uutta matoa koukkuun.

Itse viestintäalan asiantuntijana haluaisin painottaa, miten tärkeää hakijoita on informoida haun jokaisessa vaiheessa – lähtien siitä, että hakija saa tiedon jo siitä, että hakemus on vastaanotettu. Hakijaa tulee myös pitää ajan tasalla prosessin etenemisestä ja mahdollisista viivästyksistä tulee informoida, jotta hakija tietää olevansa vielä mukana. Tärkeimpänä pidetään kuitenkin sitä, että haun päättymisestä ilmoitetaan vaikkei valinta kohdistunutkaan omalle kohdalle. Oli se sitten edes se automaattinen – kiitos, mutta ei kiitos -viesti.”

Jos kaipaat rekrytointeihin tukea, ota yhteyttä ja nappaa alan asiantuntijat hoitamaan rekrytoinnin jokaisen osa-alueen puolestasi. Näin sinä voit jälleen keskittää aikasi omaan liiketoimintaasi ja ydinosaamiseesi.

Ota yhteyttä soittamalla: Jani / Sales Manager – 050 470 4254

Lisää samasta aiheesta