Certian henkilöstöä

Certia luottaa vaativissa rekrytoinneissa aina WasaTalentiin

“Rekrytointi on iso päätös. Näin kriittisissä asioissa nojaudun mieluiten parhaaseen mahdolliseen osaajaan”, kertoo Certian toimitusjohtaja Ulla Laalo.

Certia tarjoaa talous- ja palkkahallintopalveluita valtakunnallisesti eri yliopistoille ja ammattikorkeakouluille. Yhtiön Vaasan ja Joensuun toimipisteissä työskentelee noin 100 työntekijää monella eri toimialalla.

– Erikoisuutemme on, että palveluiden lisäksi tuotamme asiakkaillemme myös talouden ja palkkahallinnon järjestelmät. Meillä työskentelee siis laaja kattaus asiantuntijoita automaatio-osaajista kirjanpitäjiin. Joensuun toimipisteen osaaminen painottuu IT-puoleen ja Vaasa talouspalveluihin, mutta jatkossa jako tulee tasoittumaan, Certian toimitusjohtaja Ulla Laalo kertoo.

Rekrytoinnin haasteena riittävän osaamisen löytäminen

Talous- ja IT-alojen osaajat ovat usein kiven alla, joten Certian rekrytoinnit ovat haastavia. Siksi yhtiö on jo vuosia sitten ryhtynyt yhteistyöhön WasaTalentin kanssa, joka hoitaa pääsääntöisesti kaikki työntekijöiden rekrytoinnit. WasaTalentin toiminnan valtakunnallisuus on Certialle tärkeää, sillä yhtiö rekrytoi osaajia koko maasta Vaasan ja Joensuun toimipisteisiinsä.

– Alamme suurin haaste on löytää ehdokkaita, joilla on riittävä osaaminen. WasaTalent on toiminut pitkään alallaan ja tuntee hyvin sekä rekrytoinnin prosessit että Certian tarpeet. He jos ketkä saavat oikeat osaajat liikkeelle. Siksi luotamme heidän apuunsa, Laalo kertoo.

Miten rekrytointiprosessi sitten etenee? Aluksi Certia määrittelee, millaista erityisosaamista se tarvitsee. WasaTalent toimii itsenäisesti haun ensimmäisessä vaiheessa ja hoitaa Certian puolesta työpaikkailmoitukset ja ensimmäiset haastattelut. Haastatteluiden pohjalta he valikoivat tietyn määrän hakijoita certialaisten arvioitavaksi.

WasaTalentin rekrytointiprosessi

– WasaTalent poimii meille erityyppisiä ihmisiä, joilla on kullakin omat vahvuutensa. Sitten haastattelemme valikoituja hakijoita yhdessä. Meiltä on yleensä useampi henkilö mukana arvioimassa ja valitsemassa. Tämän jälkeen löydämme usein nopeasti, kuka on juuri se oikea hakemamme henkilö, Laalo selvittää.

Vilkas ja menestyksekäs rekrytointivuosi

Syksyn 2020 aikana WasaTalent on auttanut Certiaa jo useammassa rekrytoinnissa, ja muutama uusi haku on vielä tuloillaan. Laalo kertoo, että Certian kasvaminen ja vilkas rekrytointivuosi johtuvat uusista asiakkuuksista ja vanhojen asiakkaiden palvelun laajenemisesta.

– Meitä helpottaa valtavasti WasaTalentin apu. Kun itsellä ei ole työkaluja ja samanlaisia analyysivälineitä, rekryt olisivat aikamoinen härdelli pyörittää itse. Esimerkiksi WasaTalentin SHL- ja DISC-analyysista on ollut meille hyötyä, Laalo toteaa.

Rekrytointiyhteistyön lopputulos onkin onnistunut käytännössä joka kerta. Laalon mukaan kaikki WasaTalentin löytämät osaajat ovat olleet Certialle kullanarvoisia osaajia ja myös pysyneet talossa.

– WasaTalent on oppinut tuntemaan meidän yrityksemme ja tietää jo minkälaista osaajaa kulloinkin tarvitsemme. Koska olemme pieni toimija ilman suurta omaa hallintoa, WasaTalentin kaltaiset palveluntuottajat tukevat hienosti koko yhtiön eteenpäinmenoa, hän luonnehtii.

Lisää samasta aiheesta