Merinova uskoo WasaTalentin asiantuntemukseen tunnistaa oikeanlaiset tekijät

WasaTalentin avulla Merinova löysi itselleen uuden Program Directorin Sabina Storbackan toimimaan hanketiimin esihenkilönä. Tehtävässä Sabina osallistuu energiateknologiahankkeisiin sekä uusien hankkeiden ideointiin.

Merinova on EnergyVaasa-energiaklusterin tärkeä ja puolueeton taustavaikuttaja, jonka missio on kasvattaa Vaasan seudun energiateknologiayhtiöiden menestystä. Klusterissa kehitetään huipputeknologiaa, joka keskittyy älykkäisiin energiaratkaisuihin, merenkulkuun, kestävään energiaan, joustavaan energiakehitykseen ja digitalisaatioon

Rekrytointikumppanin kanssa yhteistyössä säästää aikaa ja energiaa

Kokemuksen myötä Merinovalla on huomattu, miten rekrytointikumppanin kanssa yhteistyössä säästää aikaa ja energiaa. WasaTalent valikoitui kumppaniksi aikaisempien onnistuneiden yhteistöiden perusteella ja koska WasaTalent on alueella tunnettu toimija niin yritysten kuin hakijoiden keskuudessa. Program Director -haussa oikeanlaisia henkilöitä lähdettiin etsimään yhdistelmähaulla, jossa avoimen ilmoitushaun rinnalla tehdään alueellista suorahakua.

Meillä oli hyvät kokemukset siitä, että tällä tavalla nousee esiin hyviä hakijoita. Haimme tähän tehtävään erityisesti pitkän linjan aluekehittäjäkokemusta ja olimme sitä mieltä, että WasaTalent tunnistaa nämä hakijat paremmin kuin moni muu.” – Mika Konu, Toimitusjohtaja – Merinova

Merinova hakee myös itse osaajia, mutta vaativimmissa hauissa he ottavat mieluusti asiantuntijat avuksi säästääkseen resursseja. WasaTalentin avulla Merinova sai itse ohittaa työllistävän ja aikaa vievän karsintavaiheen ja siirtyä suoraan niin sanottuun lyhyeen listaan ehdokkaita, joiden tausta ja kokemus on vahvistettu jo soveltuvan haettavaan tehtävään.

Aikaisemmissa hauissa olemme saaneet useita kymmeniä hakemuksia, joista ilmeni, että suurin osa ei tienneet mitä tehtävää he ovat hakemassa. Rekrytointikumppanin avulla pyrimme vähentämään turhaa työtä itseltämme ja saamaan täsmähakua henkilöihin, joilta löytyy tehtävän kannalta tarvittavat kompetenssit.

Soveltuvuusarvioinneilla varmuutta valintaan

Rekrytointiprosessin loppusuoralla oltiin tilanteessa, että erinomaisia ehdokkaita oli useimpia, tällöin oikean henkilön valintaa vahvistettiin vielä WasaTalentin suorittamien soveltuvuusarviointien avulla.

Testasimme useampaa henkilöä ja halusimme saada varmuutta itselle valinnan tekoon. WasaTalentin kautta saimme keskusteluapua ja kävimme tiiviisti läpi asioita. Saimme varmuutta, että olimme tekemässä oikeaa valintaa.

Hakijan näkökulmasta tiedottaminen on tärkeä osa prosessia

Sabina Storbacka on tehnyt Program Director tehtäviä nyt 5 kk ajan. Häneltä löytyi jo entuudestaan vahvaa kokemusta erilaisista yritysten kehittämistehtävistä ja Sabina onkin heti päässyt tarttumaan Merinovalla mm. Vaasan Kaupungin innovaatioekosysteemin jatkotoimien suunnitteluun.

Sabina itse kokee rekrytointiprosessissa tärkeäksi sen, että tehtävänkuva vastaa sitä mitä ilmoitetaan ja että tiedottaminen toimii hyvin.

”Prosessi WasaTalentin kanssa soljui hyvin ja viestinnällisesti onnistuneesti. Jäi hyvä fiilis. Tiedottaminen on tosi tärkeää, sillä nykypäivänä ympäristöt ovat niin hektisiä ja asiat saattavat muuttua nopeasti. Työpaikkana Merinova myös toivotti hyvin tervetulleeksi ja koko prosessista jäi positiivinen kokemus.”

Lue lisää WasaTalentin tarjoamista rekrytointipalveluista

Lisää samasta aiheesta