Työhaastattelu – sivistynyt keskustelu vai tenttituokio?

Työhaastattelua miettiessä tulee helposti kuva tilanteesta, jossa pöydän toisella puolella istuu puvuntakissa haastattelija jäykän näköisenä edessään lehtiö ja muistiinpanovälineet ja vastapäätä häntä hermostuneen oloinen kandidaatti oikomassa ryhtiään.

Nykyajan työhaastattelut ovat kuitenkin muuttuneet ja viime vuodet ovat vieneet haastattelut etenevissä määrin rennompaan suuntaan, jossa tilanteesta yritetään saada vastavuoroinen keskustelu tenttaamisen sijaan. Asetelmaa ovat muuttaneet myös haastattelujen siirtyminen enimmissä määrin erilaisiin virtuaalisiin kanaviin, varsinkin prosessin ensimmäisissä vaiheissa.

Asiantunteva rekrytoija saa haastattelun tuntumaan kandidaatista miellyttävältä keskustelulta, jossa häntä arvostetaan sekä työkokemuksensa että persoonansa puolesta.  Vaikka haastattelussa todettaisiinkin, että kokemustausta ei kyseiseen tehtävään sovellu on erittäin tärkeää, että haastateltavalle jää positiivinen kokemus tilanteesta ja yrityksestä.

Tiesithän, että WasaTalentin kautta, voit saada tukea ja apua rekrytoinnin jokaisessa vaiheessa? Asiantuntijamme ovat käytettävissänne koko rekrytoinnin hoitamiseen tai vaihtoehtoisesti vastaamaan vain valikoiduista rekrytoinnin tehtävistä.

Ota yhteyttä soittamalla:
Jani / Sales Manager – 050 470 4254
Päivi /CEO, Senior Headhunter – 040 524 5554

Lisää samasta aiheesta