Elämä tasapainossa

Livet i balans

Året 2019 närmar sig sitt slut.  För många av oss sker, den här tiden på året, ett medvetet eller omedvetet bokslut av det gångna året. Hur ser ditt resultat ut? Gjorde du alla de förändringar du planerade, kanske till ock med gav ett nyårslöfte om? Du som faktiskt gjorde dem, håller de även nu ett år senare?

För många gäller förändringen att få bättre balans i livet, en balans mellan arbete och fritid/ familj. Årets julvecka erbjuder många av oss lite extra ledigt och efter julförberedelser och julhelgsfirande kanske vi får sätta oss ner och fundera på ”livets mening” medan vi smälter julmaten.

Vad får dig att må bra?

Vad är balans i livet för dig? Kanske du njuter av att få röra på dig efter en hel dag sittande vid datorn. Ut och sporta eller en promenad i skogen med hunden eller kanske bara det att gå hem från jobbet får kroppen att leva upp. Du som jobbar ute hela dagarna kanske hellre sätter dig ner framför brasan och spelar ett spel med barnen. Jobbar du hela dagarna med kunder, klienter eller studerande är det kanske tystnad och lugnet med en bra bok som lockar som kvällssysselsättning. Allt fungerar för någon, det viktiga är att själv hitta motvikten till din verksamhet på jobbet och det som får just dig att tanka energi och må bra.

Med balans i livet

Då du hittar balansen märker du att orken och glädjen kommer tillbaka. Du får ett bättre flyt och plötsligt kan det som kändes tungt, tråkigt eller krångligt kännas helt ok, både på jobbet och hemma. Fördelen med att lyssna på sin egen kropp och själ är att sannolikheten att det du väljer att göra blir beständigt, till skillnad från många av de ”måste” och ”borde” som omgivningen bombarderar oss med. Ett bra råd som jag har fått är att börja smått. För varje lyckad förändring växer inspirationen och varje vidare steg blir allt lättare att ta.

Fördelen med att lyssna på sin egen kropp och själ är att sannolikheten att det du väljer att göra blir beständigt

Själv har jag hittat balansen mellan hjärnarbete och handarbete och kommer såväl före som efter julen att tillbringa tid med hantverk och med att glädjas då jag ser vad händerna producerar. Då kommer säkert hjärnan att vara fit-for fight då jag och min nya kollega efter nyår sätter igång och planerar nya utvecklingstjänster. Tyvärr blir det mycket att sitta i mitt liv och att hitta motvikten till det får jag fundera på då julens ståhej har lagt sig. Erkänner att det inte är första gången för ännu har jag inte hittat den ultimata lösningen för mig.

Jag och vi på WasaTalent önskar er alla en riktigt God Jul och ett Framgångsrikt År 2020!

Experten till din hjälp,

Tua HerrgårdTua Herrgård
Development Manager
tua.herrgard@wasatalent.fi
+358 503447919

Relaterade artiklar