Hela vårt team till ert förfogande

WasaTalent Oy är specialiserade på rekrytering av företagsledning, chefer och experter, samt utveckling av lednings- och personalverksamhet. Sedan 2012 arbetar vi rikstäckande och är en pålitlig samarbetspartner för företag inom olika branscher och i olika storlekar.

WasaTalents experter har branschövergripande utbildningar och bred erfarenhet av olika rekryteringar och HR-projekt. Vårt mål är alltid erbjuda en flexibel och personlig service åt våra företagskunder och de talanger vi kommer i kontakt med.

När man tar hand om personalförvaltningen proffsigt och effektivt, syns resultatet i företagets affärsverksamhet.

Teamet

Päivi Ekholm

Jag är WasaTalent oy:s grundare, verkställande direktör och mångsysslare. Jag har över 20 års erfarenhet av ledarskap, rekrytering, direktrekrytering, lämplighetsbedömningar och andra HR-projekt.
Till utbildningen är jag MSc och har en HR Manager examen, utöver det har jag gått en utbildning för verkställande direktör och studerat psykologi. Jag är också ackrediterad karriärkonsult samt certifierad SHL- och DiSC-coach. Min kompetens utnyttjas på bästa sätt vid direktsökningsrekryteringar på lednings- och expertnivå, vid vägledning och konsulteringar. Jag ansvarar för WasaTalents rikstäckande verksamhet och gör både dolda och offentliga rekryteringar samt utvecklings- och konsultprojekt runtom i Finland. Jag njuter av att få utveckla processer och verktyg för ett mer effektivt och resultatgivande slutresultat. Bra grundarbete och personlig service är viktigt för mig eftersom jag alltid strävar till långsiktiga samarbeten och genuina kompanjonskap. Lyckade lösningar och nöjda kunder är det viktiga för mig. På fritiden spenderar jag tid med familjen och spelar, samt är delaktig i Vasa Golfbolag. Utöver detta är jag även människobetjänt åt vår kontorshund Minni.
”Allt som är lönt att göra, lönar sig också att göra bra”
Päivi Ekholm

Jani Nurminen

Jag är väldigt utåtriktad och är som bäst när jag får arbeta med andra människor. Genom en utbildningsgrund från handeln och erfarenhet från olika branscher har jag utvecklats till en professionell företagssäljare.
I min uppgift som Sales Manager på WasaTalent syns detta i min utmärkta förmåga att lyssna och hitta rätt problemlösning för kunden, oberoende bransch. Lösningsförsäljning är min passion i arbetslivet, där har jag möjligheten att skapa intensiva och förtroendefulla kundförhållanden. För att kunna säkerställa den bästa problemlösningen krävs att man skapar sig en helhetsbild av kundens affärsverksamhet och mål.  Jag tror att min genuina hjälpsamhet och ärliga interaktion med kunderna leder till ett slutresultat som vi alla är nöjda med. Jag inspireras av utmaningar och jag vill ständigt utvecklas. Detta syns även i mitt intresse för triathlon och maraton, som jag utövat och trivts med under flera år.
”En klok person har inte alltid rätt, utan är beredd att ändra sin åsikt då den märker att den har fel”
Jani Nurminen

Johanna Vihinen

Jag är en av människor, interaktioner och livslångt lärande intresserad pedagogie magister, som även har examen i undervisningsförvaltning samt genomförd HHJ-utbildning.
Under min karriär har jag arbetat på ett flertal utbildningsinstitutioner, allt från grundskola och högskola till fritt bildningsarbete. Under flera år fungerade jag som expert för utbildning, kompetens och arbetskraftsfrågor i näringslivets takorganisation. Jag har dessutom varit med och skapat, utvecklat och upprätthållit en finsk skolinnovation och inlärningsmiljö som blivit utsedd som den bästa i världen. Jag är som bäst när jag utvecklar nytt tillsammans med regionens andra aktörer och intressegrupper. I min uppgift vill jag främja företagens möjlighet till framgång och hitta rätta kunniga, i rätt tid och leda lämplig sakkunskap dit det behövs. Efter min universitetsexamen åkte jag över vintern till de Italienska Alperna som skidinstruktör. Den tiden blev min utbildning i kundbetjäning. Utöver slalom och längdskidåkning har jag också en passion för golf och tennis. Även trädgårdens blombänkar och höstens svampskogar har sin charm.
”Många arbetsplatser skulle må bättre om de som har något att säga skulle prata mera och de som pratar mycket skulle lyssna mera”

Tuija Koski

Min karriär började i kundbetjänings- och försäljningsbranschen. Från en serviceorganisation bytte jag sedan till den tekniska sektorn där jag arbetade med personaladministrativa HR processer i över 12 år.
Genom detta har jag skapat en stor erfarenhet av rekrytering, lämplighetsbedömning, processutveckling, arbetssäkerhetsärenden och avtalskonkurrensutsättning. Jag kom till WasaTalent 2017 och här får jag användning av allt jag lärt mig under min karriär! Till min uppgift på WasaTalent som Senior Headhunter hör att ta hand om direktsökningar och rekryteringsuppdrag samt genomförande av utvecklingsprojekt. Jag är SHL-certifierad, vilket möjliggör en professionell analys av lämplighetsbedömningarna i samband med rekryteringarna. Jag hjälper även kunder med till exempel utveckling och uppdaterande av HR-processer och att facilitera utbildningsevenemang. Jag vill ha en tät kontakt med mina kunder och sökanden. Jag tror att vi på detta sätt hittar rätt lösningar till olika behov och situationer. Nöjda kunder och arbetssökanden, ger mig energi och ett leende på läpparna. Mitt eget välmående tar jag hand om genom att träna och delta i olika kulturevenemang. I vårt team ligger humorn nära till hands, och jag är inget undantag. Personer utanför normerna ligger mig nära hjärtat.
”Jag tror att man med kvalitet och uthållighet får resultat”
Tuija Koski

Paula Törnroos

Jag har alltid intresserat mig för affärslivet, samhället, kulturer, livet och det livslånga lärandet. Det branschövergripande intresset syns i min tvärvetenskapliga utbildning som filosofiemagister i det tyska språket, som även innehåller omfattande studier inom ekonomi och särskilt inom personalledning.  Som bäst håller jag även på att slutföra mina eMBA studier inriktade på kompetensledning.
Jag gjorde länge en karriär inom kommunikation- och marknadsföring i ett internationellt teknologiföretag och hade roller som expert, teamledare, förman och global manager. Under åren växte dock  mitt intresse och kunnande i personalförvaltning. Senast arbetade jag som intern rekryteringskonsult och samarbetade med olika verksamhetsområden. Jag var delaktig i att implementera många nya verktyg och arbetssätt som var relaterade till företagets globala HR-förändring. Jag njuter av att få samarbeta med kunder som vill utveckla verksamheten och där personalen får använda sin kompetens. Jag vill vara med och förnya det finländska arbetslivet på ett sådant sätt, att människor kan byta bransch när egna mål eller livssituationer förändras. Enligt mig är kunnande så mycket mer än det som skolbetygen mäter och arbetsmeriterna visar. Min fritid spenderar jag i min röda mormorsstuga på landet eller reser för att lära känna olika kulturer som exempelvis det antika Egyptens arkeologiska underverk.
”Attityden avgör och i arbetslivet brandar alla sig själv varje dag”  

Mikaela Nyberg

Jag är en utåtriktad och energisk person som njuter av att få hjälpa andra och att ständigt lära mig nya saker. Min beslutsamhet och problemlösningsförmåga är det som driver mig genom utmaningar.
Jag började mitt arbetsliv inom social- och hälsovårdsbranschen där jag mötte många olika människor och situationer. Detta har gjort mig till en sympatisk, flexibel person som har förmågan att reagera snabbt. Arbetslivet och erfarenheten från personaladministrativa uppgifter väckte intresset för HR området och jag beslutade mig då för att studera till tradenom och har även fördjupat mina kunskaper i ämnet med hjälpa av HR-support och ledarskapskurser. I min roll som researcher på WasaTalent har jag möjligheten att hjälpa våra kunder och även de personer som jag genom mitt arbete på ett eller annat sätt kommer i kontakt med. I min uppgift får jag utnyttja min analytiska förmåga och öga för detaljer i kombination med mina sociala förmågor. På fritiden spenderar jag tid med min familj, både de tvåbenta och fyrbenta. En del av min fritid går även till verksamheten i min bys ungdomsförening.
“It is about the details.”

Meniina Wik

Jag är en kommunikatör som har en mångsidig erfarenhet från kommunikationsområdet och som hanterar både skriftligt och visuellt innehåll. Min arbetserfarenhet omfattar visuell design, estetik och användbarhet i kombination med forskar- och läraruppgifter inom högskolevärlden.
Tack vare min bakgrund är jag en problemlösare och vill ivrigt bemästra nya digitala verktyg. På WasaTalent arbetar jag med marknadsföringskommunikation och får kombinera mina styrkor och förverkliga det analytiska sätt att tänka som kommer från min forskningsbakgrund och som jag kopplar till mitt kreativa förhållningssätt. Till utbildningen är jag filosofie doktor. Kommunikationsvetenskap är mitt huvudämne men min utbildning innehåller även studier inom designledarskap, interkulturell kommunikation samt konsthistoria. En kommunikatör är aldrig klar och det är det med branschen som är så fascinerande – i ett snabbt förändrande område finns det alltid möjlighet att lära sig nytt! Min fritid spenderar jag med familjen, motionerar, ritar och går på bio.
”Today is a good day to try.”

Kontakta oss!

Ta kontakt med oss när ni behöver flexibel hjälp i rekrytering eller andra HR-uppgifter, så diskuterar vi er situation konfidentiellt. Tillsammans med WasaTalents experter skapar du alltid en skräddarsydd process för ditt behov.