WasaTalentin Joulutarina

Aamulla astun sisään hämärään toimistoon, on hiljaista ja ikkunan kyntteliköt luovat tunnelmallista valoa. Näppäimistön naputus alkoi kuulua ja huomaan konsulttimme Tuijan olevan tutusti omalla paikallaan jo ensimmäisenä työn touhussa, joulunpunaisia villasukkia heilutellen. Alan riisua ulkotakkia, kun äkkiä ovi aukenee ja puheensorina täyttää toimiston. Myyntipäällikkömme Jani on saapunut ja tuonut mukanaan päivän polttavat puheenaiheet. Samasta ovenraosta kiiruhtaa HR-asiantuntijamme Jenni pudistelleen lumihiutaleita hiuksistaan nauraen.

Sytyttelemme valot, toivotamme hyvät huomenet ja istahdamme omien työkoneidemme ääreen. Jouluradiosta tulee taas uusi Last Christmas -cover, ja jokaisesta huoneesta kuuluu kertosäkeen mukana hyminää. Hetken kuluttua Päivi tulee ulko-ovesta hymyillen leveästi ja pyytää meitä kerääntymään kahvihuoneen pöydän ääreen.

Pöydälle on aseteltu kuppeja täynnä höyryävän kuumaa glögiä. Ruskea paperipussi rapisee, kun sieltä nostetaan meheviä joulutorttuja esille. Lattialle on tipahdellut tomusokeria, kuin lunta. Toimistokoira Minni pyörii tuolien jaloissa valmiina nappaamaan jokaisen karanneen murusen. Istumme herkkujen ääreen malttamattomina ja Päivin kasvoilla on ilme, joka kertoo meille että nyt on jotain mukavaa kerrottavaa.

Tänä vuonna peruuntuneiden pikkujoulujen ja joululounaan sijalle Päivi haluaa antaa kiitoksena kuluneesta vuodesta meille aikaa. Saamme ylimääräisen palkallisen vapaapäivän joulun valmisteluun ja rauhalliseen joulunviettoon. Kaikkien silmistä tuikkii onnellisuuden kipinä, ja innostunut hälinä täyttää huoneen.

Päivän edetessä jokaisen työpisteeltä kuuluu voimistuvana jouluradion klassikkoihin osallistuminen. Kahvitauolla muistellaan joulupukkitarinoita ja käydään syvällinen keskustelu siitä, kuuluuko konvehtirasiassa syödä ensin ylätaso, jopa se ananaskonvehti, ennen kuin siirrytään toiseen kerrokseen.

Kun työpäivä lähenee loppuaan ja on aika siistiä pöydältä viimeisetkin post-it laput, ajatukset vievät jo tuleviin päiviin.

~ Päivin mietteet vievät joulupöytään hänen sommitellessaan asetelmia mielessään.
~ Jenni haaveilee hetkestä, kun lapset leikkivät kuusen edessä ja itse saa käpertyä sohvalle punaviiniglögin kanssa.
~ Jani toivoo lisää lunta, hänen mielessään on jo suklaansulatusaktiviteetit poikien kanssa.
~ Tuija odottaa sitä, kun saa aikuiset lapset kotiinsa viettämään laatuaikaa yhdessä.
~ Minä suunnittelen mihin lähden koirien kanssa välipäivinä tunnelmallisille metsäseikkailulle.

Iltapäivällä toivotellaan monet kerrat hyvää joulua jokaiseen ilmansuuntaan ja lähdetään levollisin mielin viettämään joulunpyhiä.

WasaTalentin väki toivottaa kaikille oikein mukavaa ja rauhallista joulunaikaa!

Palaamme taas 4.1.21 toivottamaan tervetulleeksi uuden vuoden ja sen tuomat mahdollisuudet.

 

Mirella Torkko
Toimistotonttu/ Assistentti

Lisää samasta aiheesta