HR-Spesialistina nautin, kun pääsen asiantuntijuudellani mahdollistamaan onnistumisia.

Marraskuussa 2020 aloitin tehtävässäni HR-Specialistina WasaTalentilla. Nyt muutama kuukausi myöhemmin olen saanut onnistuneesti ensimmäiset projektini kunnialla maaliin. Kun mietin kuluneita viikkoja, on mahtava fiilis huomata, että pystyn omalla asiantuntijuudellani aidosti edistämään niin monenlaisten organisaatioiden onnistumista omassa liiketoiminnassaan.

Rekrytointiprosessien räätälöinti

Rekrytointi on yrityksen näkökulmasta haastavaa ja sisältää aina paljon riskejä. Rekrytointiprosessi vie aikaa ja pahimmillaan väärä valinta voi poikia taloudellisia tappioita. Tässä työssä nautinkin suunnattomasti siitä, että pääsen mukaan auttamaan yrityksiä löytämään itselleen uusia talentteja.  Puhumattakaan siitä ilosta, joka syntyy siitä, kun voin mahdollistaa jonkun haaveet löytämään unelmiensa duunin ja etenemään urallaan. On hienoa toimia asemassa, jonka avulla voin edesauttaa niin organisaatioiden kuin yksityishenkilöiden tavoitteiden saavuttamista.

Olen huomannut, että joskus yrityksessä syntyy tarve rekrytoida, ennen kuin on täysin selvää ketä haetaan ja mihin tehtäviin. Haetaanko Jussia Jussin paikalle, tekemään nykyisiä tehtäviä samalla mallilla vai lähdetäänkö miettimään mitä tarvitaan tulevaisuutta ajatellen? Jos yritykseen tai organisaatioon on suunnitteilla muutoksia, on ne hyvä huomioida jo rekrytointivaiheessa. Nautinkin, kun saan yhdessä asiakkaan kanssa pohtia millainen olisi paras ratkaisu juuri kyseessä olevan yrityksen kannalta.

Haetaanko Jussia Jussin paikalle, tekemään nykyisiä tehtäviä samalla mallilla vai lähdetäänkö miettimään mitä tarvitaan tulevaisuutta ajatellen?

HR-kentän monet puolet

On ollut myös ilo huomata miten pitkä esimiestaustani, sekä kokemukseni erityisesti myynnin ammattilaisten valmentamisesta ja coachaamisesta, on tuonut valtavasti apua mm. luontevaan sparrailuun WasaTalentin asiakasyrityksien esimiesten ja johtajien kanssa. Kymmenen vuoden kokemukseni esimiestyöstä auttaa tiedostamaan sen, että yritystä johtaessa eteen voi tulla vaikka minkälaisia vaikeita tilanteita, joita on mahdoton ennakoida. Omalla urallani olen ollut mukana erilaisissa haasteissa liittyen muun muassa henkilöstöjohtamisen tilanteisiin, organisaatioiden muutoksiin tai organisaatiokulttuurien yhdistämiseen yritysfuusion jälkeen.

Monesti ratkaisun avain saattaakin löytyä nopeammin, jos asiaa katsotaan yhdessä jonkun kanssa ja ulkopuolisen silmin. Jos voisin yhden neuvon antaa henkilöstö- ja rekrytointikysymysten kanssa kamppaileville olisi se, että uskalla pyytää apua asiantuntijoilta, sillä me olemme täällä sinua varten.

Jenni Kuusisto
HR-Specialist
jenni.kuusisto@wasatalent.fi
+358 50 518 9448

P.S Jos tuli uutenavuotena tehtyä lupaus, että laitetaan viimeinkin yrityksen dokumentit ja prosessit kuntoon, mutta vuorokauden tunnit eivät meinaa tänäkään vuonna riittää -ota rohkeasti yhteyttä! Minulla on kokemusta toimintamallien ja – prosessien kehittämisestä ja dokumentoinnista ja kaiken lisäksi rakastan ongelmanratkaisua!

Lisää samasta aiheesta