Elämä tasapainossa

Elämä tasapainossa

Vuosi 2019 lähestyy loppuaan. Tähän aikaan vuodesta monet meistä tekevät tietoisesti tai tiedostamatta tilinpäätöstä kuluneelta vuodelta. Miltä oma tuloksesi näyttää? Teitkö kaikki ne muutokset elämääsi, kuten suunnittelit tai joista saatoit jopa tehdä uudenvuoden lupauksen? Sinä, joka teit muutoksen, pitääkö se vielä tämän vuoden jälkeenkin?

Monelle muutos merkitsee parempaa tasapainoa työn, vapaa-ajan ja perhe-elämän välille. Tämän vuoden jouluviikko on siitä mukava, että se tarjoaa monelle meistä vähän ”ylimääräistä” vapaata välipäivien muodossa. Jouluvalmistelujen ja pyhien jälkeen voikin olla, että saamme aikaa istua alas sulattamaan jouluruokaa ja miettimään ”elämän tarkoitusta”.

Mikä saa sinut voimaan hyvin?

Mitä on elämän tasapaino sinulle? Nautitko siitä, että toimiston istumatöiden jälkeen saat liikkua? Lähteä ulos urheilemaan, metsään ulkoiluttamaan koiraa tai vaan kävelemään töistä kotiin. Sinä, joka olet tehnyt ulkotyötä koko päivän, valitset ehkä mieluummin istua alas takan eteen pelaamaan pelejä lastesi kanssa. Jos koko päivän työskentelet asiakkaiden tai oppilaiden kanssa, voi olla, että hiljaisuus ja rauha hyvän kirjan kanssa on houkutteleva illanviettotapa. Kaikki toimii jollekin, joten tärkeintä sinulle on löytää vastapaino omalle työtoiminnallesi ja se, mikä lisää juuri sinun energiaa ja hyvinvointia.

Kun elämä on tasapainossa

Kun löydät tasapainon, huomaat jaksamisen ja ilon palaamisen takaisin. Elämä sujuu paremmin ja se, mikä tuntui rasittavalta, tylsältä tai monimutkaiselta, on yhtäkkiä ihan ok. Tämä pätee sekä töissä, että kotona. Kun kuuntelet omaa kehoasi ja sieluasi, lisäät todennäköisyyttä tekemiesi valintojen tulemisesta pysyväksi. Päinvastoin toimii usein kuullut ”pakko” ja ”pitäisi” jotka ympäristömme asettaa meille. ”Aloita pienestä” on hyvä vinkki, jonka olen itse saanut. Jokainen onnistunut muutos ruokkii innostustasi ja jokainen lisäaskel tulee aina vain helpommaksi ottaa.

Kun kuuntelet omaa kehoasi ja sieluasi, lisäät todennäköisyyttä tekemiesi valintojen tulemisesta pysyväksi.

Itse olen löytänyt tasapainon aivotyön ja käsityön välillä. Tulenkin sekä ennen, että jälkeen joulun viettämään aikaa tekemällä kädentaitoa ja iloitsemalla käteni tuotoksista. Aivoni tulevat olemaan fit-for-fight, kun minä ja uusi kollegani uudenvuoden jälkeen aloitamme uusien kehityspalvelujen suunnittelun. Valitettavasti istun liian paljon työtuolissani ja kotisohvallamme, joten vastapainoa siihen minun on mietittävä joulutouhujen laannuttua. Myönnän, että tämä ei ole ensimmäinen kerta samojen ajatusten äärellä – en vielä ole löytänyt lopullista ratkaisua itselleni.

Minä ja muut WasaTalenttilaiset toivotamme teille kaikille oikein Hyvää Joulua ja Menestyksellistä vuotta 2020!

Asiantuntija apunasi,

Tua HerrgårdTua Herrgård
Development Manager
tua.herrgard@wasatalent.fi
+358 503447919

Lisää samasta aiheesta