Arvosta erilaisuutta

Arvosta erilaisuutta!

Erilaisuudet työyhteisössä ovat hyviä. Ne antavat meille vaihtelua, uusia näkökulmia ja ideoita ja me kasvamme yhdessä.

Tiesithän, että 2+2=5 tai jopa=7? Erilaisuudet nostavat yhteistyön arvoa ja tuottavat usein parempaa tulosta. Viisas henkilö ilmaisi sen seuraavasti: ”Missä kaikki ajattelevat samalla tavalla, ei ajatella erityisen paljon.” Eikö olekin niin? Teorian oppi meille on, että tehokkaassa tiimissä on oltava täydentäviä ja yhteensopivia pätevyyksiä ja personallisuuksia. (Katzenbach) Meidän tulisi siis sekä rakentaa, että täydentää toistemme osaamista ja samaan aikaan olla erilaisia personallisuuksia, mutta omata riittävästi ymmärrystä toisiamme kohtaan. Näin voimme tehdä työtä yhdessä.

Teemme päivittäin työtä työpersoonallisuus- ja johtajuusprofiilien kanssa. Syvennymme siihen, mikä tekee meistä erilaisia ja miten se vaikuttaa työyhteisöihin, tiimeihin ja johtajuuteen. Tämän takia olen saanut ottaa osaa ihmisten kokemuksiin, koskien erilaisuuksia työpaikalla ja miten he ovat kokeneet tapatumat.

Esimerkkinä Maija, hän on osa yrityksen johtoryhmää. Osana johtojohtoryhmän tiiminkehitystä kaikki ovat tehneet oman työpersoonallisuusprofiilinsa. Sitä seuranneessa tiimityöpajassa kaikkia pyydettiin siirtymään huoneessa siihen paikkaan, mikä vastasi heidän omaa työpersoonallisuusprofiiliansa. Tästä seuraa liikettä ja naurua huoneessa ja sen loputtua nähdäänkin, että 5 johtoryhmän 6 henkilöstä seisovat yhdessä Maijan seisoessa yksin huoneen toisessa päässä. Mitkä ovat reaktiot? Useimmat Maijat (tämä on nimittäin aika tavallinen tilanne) tuntevat itsensä aika yksinäiseksi ja olonsa epämukavaksi. Muu ryhmä ottaa tukea toisistaan ja miettii vähemmän tai enemmän äänekkäästi, että Maija näköjään ei sovi niin hyvin heidän ryhmäänsä. Voi olla, että he ovat tunteneet sen jo aiemmin, hän on ehkä toiminut jarruna jossain. Tiimikehittäjinä meitä on jopa kehotettu joskus vähättelemään tilannetta säästääksemme Maijan kiusalliselta tilanteelta.

Minun mielipiteeni on täysin toinen. Hyssyttelyn sijaan pitäisi huutaa: ”Hurraa! mikä onni teille, että teillä on Maija!” Hänen ansiostaan tiiminne arvo on korkeampi ja  teillä on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää työtä ja tulosta. Toisille se on usein herätys ja useat Maijan tilanteessa olevat tunteneet itsensä ymmärretyksi ja arvostetuksi.

Ihmisinä, ja siksi myös johtajina, meillä on taipumus houkutella vertaisiamme. Pidämme kerta kaikkiaan ihmisistä, jotka pitävät meistä.  Kun lähdemme kalastusreissulle tämä yhdistelmä on hyvä, mutta työelämässä tarvitsemme toisenlaista ajatustapaa. Tottakai on tärkeää, että työmme sujuu hyvin ja ymmärrämme toisiamme, mutta saavuttaaksemme kehitystä ja uusajattelua tarvitsemme sekä jarruja, kriitikkoja, visionäärejä että riskinottajia. Tarvitsemme käynnistäjiä, loppuunsaattajia, inspiraatiota sekä reflektiota. Tarvitsemme sekä asia- että ihmistuntijoita. Tarvitsemme kaikkia, mutta harva meistä on luonnostaan lahjakkaita kaikessa.

Nyt voi olla, että luulette kaiken olevan minulle aurinkoa ja sinistä taivasta. Todellakaan ei! Vaikeimmat tilanteet ja ajat työurani aikana voi yhdistää meidän erilaisuuteemme niin ajattelussa, emootioissa sekä käyttäytymisessä. Vaikka kuulun sosiaaliseen persoonallisuustyyppiin, joka pitää yhteistyöstä ja saa energiaa ihmisten kanssa työskentelystä, ovat nämä piirteet myös niitä, jotka veivät voimaa ja loivat tilanteita, joissa en olisi mielelläni ollut mukana. Järkevä asenne on arvostaa niitä resursseja, joita erilaisuutemme tarjoavat meille ja hyödyntää niistä saamiamme mahdollisuuksia. Samaan aikaan meidän tulisi olla tietoisia siitä, että erilaisuudet tulevat johtamaan hiekkaan koneeseen ja enemmän tai vähemmän haastaviin ristiriitoihin. Varsinkin silloin, kun olemme erilaisia, on erittäin tärkeää panostaa toistemme tuntemiseen työpaikallamme. Riippumatta siitä, olemmeko työkaveri- tai johtosuhteessa toisiimme.

Joten seuraavan kerran tiiminne kasvaessa, miettikää kerran vielä, mitä teiltä puuttuu ja mitä te todella tarvitsette. Pitäkää tämä mielessänne, kun tapaatte hakijat ja teette valintanne, meidän tietämätön luontommehan kun valitsee itsemme näköisen. Eiköhän niitä ole jo tarpeeksi, joten kerätkää rohkeutta ja uskaltakaa valita uutta!

Asiantuntija apunasi,

Tua HerrgårdTua Herrgård
Development Manager
tua.herrgard@wasatalent.fi
+358 503447919

Lisää samasta aiheesta